Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες πυραυλικούς κινητήρες RD-180
Ιούνιος 27, 2017. 20:37

Η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει πυραυλοκινητήρες RD-180 στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις κυρώσεις από την αμερικανική πλευρά, αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκοζίν, ο οποίος επιβλέπει την  κρατική βιομηχανία διαστήματος όπως δημοσίευσε το Ria Novosti.
 Ο Ρογκοζίν είπε ότι οι κινητήρες αυτοί είναι από το 1994, αλλά είναι αξιόπιστοι και 'πολύ καλές μηχανές', πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται  ένας νέος κινητήρας.


Τον Απρίλιο, ο Γενικός Διευθυντής της βιομηχανίας πυραυλοκινητήρων Γιούρι Βλασόφ, εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει τις ΗΠΑ με τους RD-180 μέχρι το 2024-25.

 Η αμερικανική εταιρεία ‘Aerojet Rocketdyne Holdings’ είχε προβλέψει ότι μέχρι το 2019 θα είχε κατορθώσει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των κινητήρων AR1,  η οποία είχε σκοπό να αντικαταστήσει τους ρωσικούς.  (σημ. οι ρωσικοί πυραυλοκινητήρες  εκτοξεύουν δορυφόρους στο διάστημα).Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δημιουργήσει ένα μοντέλο έργου το BE-4, το οποίο θα αντικαταστήσει τους ρωσικούς RD-180.


Το έργο, ωστόσο, δεν έχει τελειοποιηθεί και εκτιμάται ότι το κέρδος είναι πτωχό. Μέσα σε μια εικοσαετία θα ανέλθει στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο στόχος είναι να ανεξαρτητοποιηθούν οι ΗΠΑ από τους ρωσικούς πυραύλους.
(cross.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr