Σκόπια: Γιατί ο Γκρούεφσκι ζήτησε 20 σωματοφύλακες




Η φωτό του δημοσιεύματος δείχνει σε κύκλους, ήδη, επτά σωματοφύλακες, γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό και τη σύζυγό του 


Ιούλιος 16, 2017. 08:44


Σκόπια.


Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών αντί των 6 σωματοφυλάκων- που δικαιούται, να γίνουν 20, λόγω απειλών κατά της ζωής του, αναφέρει ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.



Ο Γκρούεφσκι  επικαλέσθηκε λόγους ασφαλείας του ιδίου και της οικογένειάς του και αιτήθηκε 20 σωματοφύλακες για ‘επ’ αόριστον’ φύλαξη λόγω κινδύνων που απειλούν τη ζωή του και την προσωπική του ακεραιότητα.


Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέσθηκε το άρθρο 6 του κανονισμού σχετικά με πρόσωπα και αντικείμενα που πρέπει να παρέχονται σε πρώην πρωθυπουργούς, όταν εκτιμούν ότι ενέχονται σε υψηλό βαθμό κινδύνου για τη ζωή και τη δραστηριότητα τους.

 Ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει έκτακτα και ειδικά μέτρα για τη διάρκεια της επίκλησης του κινδύνου.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «ανεπίσημα, ο Γκρούεφσκι ενώ ήταν εν ενεργεία πρωθυπουργός είχε συνολικά 78 σωματοφύλακες, ενώ όταν ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών ο Όλιβερ Σπασόφσκι (από τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση- SDSM) παρέμειναν έξι σωματοφύλακες όπως προβλέπει ο νόμος.


Το ερώτημα που αναφύεται- σημειώνει το δημοσίευμα- είναι εάν μια τέτοια απαίτηση του πρώην πρωθυπουργού, έχει πραγματικά ερείσματα για απειλές, εάν υπάρχουν αποδείξεις για αυτές, ώστε να απειλείται η ζωή του, όπως διατείνεται.


Για το σκοπό αυτόν, ο νόμος προβλέπει να γίνεται αξιολόγηση της ασφάλειας από την Υπηρεσία Ασφαλείας, και εάν πράγματι υπάρχουν απειλές, τότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο που προβλέπει τη ρύθμιση αυτή, σημειώνει το δημοσίευμα.
(makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr