Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

“Οι Αλβανοί στα Σκόπια είναι, τουλάχιστον, 700.000”Ιούλιος 13, 2017. 12:48

Οι Αλβανοί στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων  θα πρέπει να είναι, τουλάχιστον, της τάξης των 700.000, για αυτό πρέπει να προετοιμασθεί ένας σχετικός νόμος για να γίνει η νέα απογραφή του πληθυσμού στη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής αλβανικού κόμματος των Σκοπίων (DR-DPA), Ζιγιαντίν Σέλα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το αλβανικό κόμμα ‘Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση’- DUI  και το σλαβικό του Νίκολα Γκρούεφσκι- VMRO-DPMNE-, που ήταν τότε στην εξουσία,  ξόδεψαν τα χρήματα που προβλέπονταν για την απογραφή του πληθυσμού και την ακύρωσαν.Ο Σέλα θα τονίσει ότι «πρέπει να υπάρχει δυνατότητα απογραφής και της βουλγαρικής κοινότητας στην πΓΔΜ (FYROM), ώστε  να προσδιορισθεί αριθμητικά και στη συνέχεια να δούμε πόσοι είναι οι Σλάβοι».  Αλλά, ακόμη και με αυτό το ποσοστό των 25  με 30%, οι Αλβανοί αποτελούν συστατικό στοιχείο και σταθεροποιητικό παράγοντα, αλλά και αποσταθεροποιητικό, τόνισε ο Ζιγιαντίν Σέλα στην εκπομπή ‘κλικ πλας’ στην ‘TV21’.


(strugalajm.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου