Ρωσία: Απελαύνονται 755 Αμερικανοί διπλωμάτες




Ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στη ρωσική ‘Vesti’ ανέφερε την απέλαση των 755 Αμερικανών διπλωματών


Ιούλιος 30, 2017. 22:38


 Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει δώσει εντολή σε 755 Αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, ως απάντηση στις πρόσφατες κυρώσεις της Ουάσιγκτον, αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση επικαλούμενη τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.



Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε, νωρίτερα, ότι η Ουάσιγκτον έχει αποφασίσει μέχρι τον Σεπτέμβριο να μειώσει τον αριθμό των διπλωματών της, στη Ρωσία στους 455, ένας αριθμός που αντιστοιχεί με αυτό των Ρώσων διπλωματών στις Ηνωμένες Πολιτείες.


«Περισσότεροι από 1.000 Αμερικανοί εργάζονταν και εξακολουθούν να εργάζονται στην αμερικανική πρεσβεία και τα προξενεία», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική ‘Vesti’, προσθέτοντας ότι «οι 755 διπλωμάτες αναγκάζονται να αναστείλουν τις δραστηριότητες τους στη Ρωσία».


Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι είναι κατά των περιορισμών σε κάθε τομέα των κοινών δραστηριοτήτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


«Οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά λαμβάνουν μέτρα για να χαλάσουν περαιτέρω τις σχέσεις με τη Ρωσία. Περιμέναμε αρκετό καιρό για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, όμως, κατά πάσα πιθανότητα, αυτό δεν θα συμβεί σύντομα», δήλωσε ο Πούτιν.
(rts.rs)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr