Σκόπια: Οι Αλβανοί απειλούν με αποχώρηση από την κυβέρνηση αν δεν γίνει επίσημη η αλβανική γλώσσα



 Ο Ζιγιαντίν Σέλα ζητά η αλβανική γλώσσα να γίνει επίσημη στα Σκόπια, ειδάλλως θα εγκαταλείψει τον κυβερνητικό συνασπισμό

Ιούλιος 9, 2017. 22:50

Σκόπια.

Αλβανοί που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσαν ότι ζητούν άμεσα την εφαρμογή των εξαγγελιών, να γίνει  ως επίσημη γλώσσα του κράτους, η αλβανική γλώσσα.



Ο ηγέτης του Κινήματος της Μεταρρύθμισης του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών- DR-DPA, Ζιγιαντίν Σέλα, κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του κόμματος στο Τέτοβο, δήλωσε ότι εάν στις πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης δεν υιοθετηθεί νόμος για την εκτεταμένη χρήση της αλβανικής γλώσσας, το κόμμα του θα εγκαταλείψει τον συνασπισμό.


Ο Σέλα δήλωσε ότι θα αυτό θα ήταν το τελευταίο μέτρο που θα λάμβανε και ελπίζει να μην φθάσει εκεί.


Ο ηγέτης του DR-DPA, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της συνένωσης των κομμάτων που συμμετέχουν στη Συμμαχία των Αλβανών και τη δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος.
Στην τακτική συνεδρίαση του κόμματος στο Τέτοβο αναδείχθηκαν νέα μέλη στην προεδρία του αλβανικού πολιτικού σχηματισμού.
(meta.mk)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr