Ο Τσαβούσογλου απειλεί με ‘μέτρα’ κατά της Κύπρου για τις γεωτρήσεις




Ιούλιος 13, 2017. 22:09

Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία προτίθεται  να λάβει μέτρα για τις  εργασίες που κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία στα αποθέματα  φυσικού αερίου. Ο Τσαβούσογλου είπε ότι το ψευδοκράτος έχει δικαιώματα στα αποθέματα που βρίσκονται γύρω από 



την Κύπρο, τονίζοντας ότι η ‘η ελληνική πλευρά κάνει μονομερείς δραστηριότητες’.



Ο Τσαβούσογλου κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Γκάμπιας, αναφέρθηκε στις αποτυχημένες κυπριακές διαπραγματεύσεις και κατηγόρησε τους ελληνοκύπριους για «ανειλικρίνεια».



Υπενθύμισε ότι οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν τις δραστηριότητες γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, ενώ οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.


Δήλωσε: 


«Ενώ διαπραγματευόμαστε για μια διευθέτηση στην Κύπρο, βλέπουμε την ελληνική πλευρά να φέρνει πλοίο στην περιοχή για εργασίες γεώτρησης.
Αυτό δείχνει γιατί η ελληνική πλευρά ανυπομονεί στην επίλυση. Προσπαθεί να διεξάγει μονομερώς εργασίες γεώτρησης με τέτοιο τρόπο που προκαλεί.
Θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα αλλά δεν ήταν ειλικρινείς. Δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς στις μονομερείς δραστηριότητες των Ελλήνων. Θα  λάβουμε μέτρα εναντίον αυτών των μονομερών βημάτων».
(dunyabulteni.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr