Τουρκία: Συνελήφθη εκδότης εφημερίδας εξαιτίας άρθρου του, για την απόπειρα πραξικοπήματος




Στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε εκστρατεία υποστήριξης προς τον συλληφθέντα εκδότη
(φωτό από την τοπική εφημερίδα)


Ιούλιος 16, 2017. 19:53


 Οι τουρκικές αρχές  συνέλαβαν εκδότη περιφερειακής εφημερίδας γιατί έγραψε ένα άρθρο στο οποίο εκφράζεται κριτική για την υπερβολική προβολή που δίνεται από το κυβερνών κόμμα στην απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου έτους.




Οι τουρκικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του εκδότη, Γελίζ Κοράι, το βράδυ του Σαββάτου και τον συνέλαβαν.



Πρόκειται για άρθρο της εφημερίδας «Kocaeli Kyoz» που εκδίδεται στην επαρχία της Νικομήδειας (İzmit) στη βορειοδυτική Τουρκία.



« Ο Κοράι έγινε στόχος της επίθεσης σχετικά με άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα. Είναι μια παράλογη πράξη αφού η διατύπωση στην εφημερίδα αποτελεί δικαίωμα και ελευθερία έκφρασης», ανέφερε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.




Ο Κοράι επέκρινε την κυβέρνηση για την υπερβολική προβολή της σημασίας της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016,  προέβη σε σύγκριση,  μάλιστα,  με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις μεγάλες μάχες της τουρκικής ιστορίας, χαρακτηρίζοντας την απόπειρα πραξικοπήματος ήσσονος σημασίας.

Εν κατακλείδι σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν δεν έχει αποκαλύψει μέχρι τώρα τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.



Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε μια εκστρατεία για την υποστήριξη του Κοράι.



(kocaelikoz.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr