Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Σκόπια: Νόμος για τις γλώσσες στη χώρα πριν τις δημοτικές εκλογές
«Ζάεφ: Ο νόμος για τις γλώσσες θα εγκριθεί πριν από τις τοπικές εκλογές, ο καθένας έχει το δικαίωμα της ισότητας στην κοινωνία μας»

Ιούλιος 19, 2017. 20:32

Σκόπια.

Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει νόμο για τις γλώσσες πριν από τις δημοτικές εκλογές και έτσι δεν θα χάσει τις ψήφους των πολιτών, είτε αυτοί είναι Σλάβοι είτε ανήκουν στην αλβανική εθνική κοινότητα, είπε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.
«Κανείς δεν πρόκειται να χάσει τίποτε, ο καθένας έχει δικαίωμα στην ισότητα, στη χώρα μας και να τη νοιώθει και δική του», είπε.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι θέλουν να λύνονται τα προβλήματα.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η κυβέρνηση θα φέρει το νομοσχέδιο πριν από τις εκλογές και εάν είμαστε έτοιμοι θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. 


«Απλά ακολουθώντας μας, θα δείτε πως οι ψήφοι των Σλάβων, των Αλβανών και των Τούρκων και των Σέρβων θα αυξηθούν, προς τον κυβερνητικό συνασπισμό», είπε ο Ζάεφ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πριν από το πρωινό εργασίας με τα εμπορικά επιμελητήρια.


Ο νόμος για τις γλώσσες, δήλωσε ο Ζάεφ, ήδη προετοιμάζονται  από το υπουργείο Δικαιοσύνης και σύντομα αναμένεται να υποβληθεί στην Κυβέρνηση, η οποία στη συνέχεια θα υποβληθεί σε επεξεργασία στην Επιτροπής της Βενετίας και του Κοινοβουλίου.
(fokus.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: