Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Ρωσία: «Το Ναυτικό μας προστατεύει τον κόσμο από την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ»«Ρώσοι ναυτικοί στο σχολικό πλοίο Σμολίνι»

Ιούλιος 21, 2017. 16:23

Σε ένα έγγραφο που έχει τίτλο «Θεμελιώδη Στοιχεία της Κρατικής Ναυτικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας», το οποίο εγκρίθηκε από τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν,  αναφέρεται στην «έννοια της παγκόσμιας επίθεσης των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και συγχρόνως για την ασφάλεια της Ρωσίας».Το έγγραφο αναφέρει, επίσης, ότι το ρωσικό ναυτικό είναι ένα από τα σημαντικότερα και αποτελεσματικά μέσα “στρατηγικής συγκράτησης”, όπως αναφέρει το πρακτορείο ‘Tass’.Επιπλέον, το έγγραφο ορίζει τη θαλάσσια πολιτική  της Ρωσίας μέχρι το 2030 και τονίζει το ρόλο που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις στον αγώνα για την κυριαρχία στους ωκεανούς και γενικότερα στη θάλασσα.


Το δημοσίευμα αναφέρεται στην «έννοια της απειλής αναπτύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια νέα απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και συγχρόνως μια νέα πρόκληση για την  στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας». 


Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ρωσικό Ναυτικό πρέπει να αποτελεί «ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα στρατηγικής συγκράτησης, ως μέρος της πρόληψης στις παγκόσμιες επιπτώσεις».
Αυτό δηλώνει τον συνεχή αγώνα ανταγωνισμού των δύο υπερδυνάμεων στο πεδίο ελέγχου των θαλασσών και των επιπτώσεων που έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

(rts.rs)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr