Βούλγαρος πρωθυπουργός για τη συμφωνία: Τι μας ενώνει με τα Σκόπιαφωτό από την πρόσφατη συνάντηση Ζόραν Ζάεφ (α) και Μπόικο Μπορίσοφ
Ιούλιος 26, 2017. 22:39

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ενέκρινε τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τα Σκόπια.


 Η υπογραφή της συμφωνίας για τις σχέσεις  καλής γειτονίας είναι μια έκφραση της επιθυμίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στη σημερινή συνεδρίαση της κυβέρνησης στη Σόφια.Ο Μπορίσοφ ανέφερε ότι πολλά χρόνια οι διάφορες βουλγαρικές κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις ήταν πάντοτε προσεκτικές για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Βουλγαρίας.


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, τόνισε ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα ανοίξει μια νέα σελίδα φιλικών και εγκάρδιων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


«Με τη χρήση του όρου « της κοινής ιστορίας μας», η συμφωνία λέει ότι η ιστορία μας ενώνει και δεν μας χωρίζει», δήλωσε ο Μπορίσοφ.


Ο Μπορίσοφ ανέφερε, ακόμη, ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στοιχεία,  που θα εγγυώνται την ασφάλεια των συνόρων Βουλγαρίας- Σκοπίων.
(makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr