Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Σκόπια: Ποιοι ήταν οι τρεις υπουργοί που παραβρέθηκαν στην επέτειο του τουρκικού πραξικοπήματος
«Επέτειος για το πραξικόπημα, ο  Ζάεφ δεν εμφανίσθηκε», σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων


Ιούλιος 16, 2017. 09:21


Σκόπια. 


Στη συνάθροιση για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, παρά τις αντιδράσεις του κοινού, σε αυτήν την αμφιλεγόμενη εκδήλωση (όπως χαρακτηρίζεται από το δημοσίευμα) παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης.Το χαρακτηριστικό των τριών υπουργών που πήγαν είναι ότι είναι Αλβανοί Μουσουλμάνοι.
Σημειώνεται ότι η τουρκική πρεσβεία είχε ανακοινώσει ότι θα παραβρεθεί προσωπικά και ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ,  αλλά αυτό δεν συνέβη, έτσι η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τρεις Αλβανούς υπουργούς.


Πρόκειται για τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Κότσο Ανγκιούσεφ, τον υπουργό Υγείας, Άρμπεν Ταραβάρι  και τον άνευ χαρτοφυλακίου Αντνάν Καχίλ.


Το σλαβικό δημοσίευμα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τα Σκόπια και πάλι έγιναν αντικείμενο προπαγάνδας πολιτικού περιεχομένου. Εννοούμε την τουρκική πολιτική προπαγάνδα που έγινε σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το περασμένο έτος».


Ο Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια, στην διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε ότι η Άγκυρα θα επιδιώξει με τη νέα κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να εκπληρωθούν οι τουρκικές απαιτήσεις, δηλαδή, να κλείσουν τα εκπαιδευτήρια και οι οργανισμοί του Φετουλάχ Γκιουλέν στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία.


«Στη χώρα υπάρχει και δρα μια τρομοκρατική οργάνωση, σε επίπεδο σχολείων και οργανισμών. Πιστεύουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα εξετάσει εκ νέου τα αιτήματά μας», δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης, δηλώνοντας δημόσια ότι η Τουρκία ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση των Σκοπίων.
(fokus.mk)


 Δεν είναι έπληξη ότι και οι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης των Σκοπίων,  που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της τουρκικής πρεσβείας ήταν Αλβανοί
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου