Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Σκόπια: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ καλεί την κυβέρνηση να ανακοινώσει δημόσια τη συμφωνία με τη Βουλγαρία
Ιούλιος 25, 2017. 21:22

Σκόπια.

 Ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, προτρέπει την κυβέρνηση να ανακοινώσει και να διευκρινίσει το περιεχόμενο του κειμένου της συμφωνίας για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία, πριν από την υπογραφή της.


Ο Ιβάνοφ πιστεύει ότι η έλλειψη διαφάνειας από το υπουργικό συμβούλιο, προκαλεί αρνητικά σχόλια αλλά και ανησυχίες στο λαό, για ξεπερασθούν θα πρέπει να δημοσιευθεί το κείμενο της σύμβασης πριν από την υπογραφή της.


«Ο πρόεδρος Ιβάνοφ υπογραμμίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται πάντοτε υπόψη τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και ότι καμία διεθνής συμφωνία δεν πρέπει να υπογράφεται σε βάρος των εθνικών συμφερόντων», αναφέρει η ανακοίνωση.


Ο Ιβάνοφ συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και ενημερώθηκε για το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για τη φιλία και τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία, επισημαίνει το δημοσίευμα.
(sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr