Προκλήσεις Τουρκίας στο Αιγαίο- παρενόχλησε ελικόπτερο με τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας




Ιούλιος 18, 2017. 22:21

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, ανέφεραν ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκλήθηκε από την τουρκική πλευρά.




Το ελικόπτερο περνούσε ανάμεσα από το Φαρμακονήσι  και το Αγαθονήσι, κατά την επίσκεψη που έκανε ο πρόεδρος σε απομακρυσμένα νησιά στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου. Οι Τούρκοι, όπως έχουν κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις ελληνικών πτήσεων στην περιοχή, μέσω του ασυρμάτου κάλεσαν τον πιλότο να εγκαταλείψει την περιοχή, ισχυριζόμενοι ότι πετάει σε τουρκικό εναέριο χώρο…!


Όμως,  το συμβάν έχει και συνέχεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επί του ελικοπτέρου, με τον πρόεδρο Παυλόπουλο, ήταν και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος.


Η ελληνική πλευρά αγνόησε εντελώς την τουρκική παρενόχληση, καθώς ο πρόεδρος είπε να γίνει κανονικά η πτήση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν αποδέχεται τη λογική των προκλήσεων και γκρίζες ζώνες.


Όμως η τουρκική πλευρά προειδοποίησε και πάλι το ελικόπτερο ότι βρισκόταν σε χώρο της Τουρκίας, καθώς πετούσε μεταξύ των νησιών Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
(panorama.com.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr