Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Κοσσυφοπέδιο: Ο Αλμπίν Κούρτι προτείνει στρατιωτική συνεργασία με Αλβανία και Κροατία
«Ο ηγέτης της Αυτοδιάθεσης (Vetëvendosje), Αλμπίν Κούρτι δήλωσε ότι εάν γίνει πρωθυπουργός θα δημιουργήσει στρατό του Κοσσυφοπεδίου»

Ιούλιος 7, 2017. 20:52

Ο Αλμπίν Κούρτι, ο οποίος αντιτίθεται στον Ραμούς Χαραντινάι, για  πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, υποστηρίζει ότι η νέα κυβέρνηση της Πρίστινα, «θα συνεργασθεί στρατιωτικά με την Αλβανία και την Κροατία».Σύμφωνα με δήλωση του, στην κοσοβάρικη «Klan Kosova», οι πρωτοβουλίες που έγιναν πρόσφατα για το σχηματισμό στρατού, εμποδίστηκαν από τη διεθνή κοινότητα. Για το λόγο αυτόν, όπως αναφέρει ο Κούρτι, εάν ο ίδιος σχηματίσει κυβέρνηση δεν θα εκπλήξει τους  διεθνείς παράγοντες, αλλά θα εκπλήξει τους εγκληματίες.


Τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατός του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς να γίνει συζήτηση με τα Τίρανα και χωρίς τη συναίνεση του ΝΑΤΟ.


«Δεν έχει νόημα να σχηματισθεί ένας στρατός του Κοσσυφοπεδίου δημιουργώντας έκπληξη στους εταίρους και συμμάχους μας», τόνισε ο Κούρτι.


«Είμαι πεπεισμένος ότι η κυβέρνησή μας θα λάβει τον απαραίτητο χρόνο για να αρχίσει τη δημιουργία του στρατού, αλλά η δημιουργία αυτή δεν σημαίνει ότι θα γίνει αύριο», είπε ο  Κούρτι.
(klankosova.tv)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: