Οι Τούρκοι λένε ότι οι Αμερικανοί άλλαξαν την ονομασία των Κούρδων στη Συρία




«Με συμβουλή των ΗΠΑ, το YPG άλλαξε το όνομά του»

Ιούλιος 23, 2017. 07:51


«Στην ετήσια συνάντηση ασφάλειας του Ινστιτούτου Άσπεν (The Aspen Institute) που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών,  μίλησε ο Αμερικανός διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων, Τόνι Τόμας (Tony Thomas), ο οποίος περιέγραψε την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.




Ο  στρατηγός Τόμας αξιολόγησε τις κουρδικές ομάδες με τις οποίες συνεργάζονται οι ΗΠΑ στη Συρία και δήλωσε ότι η πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK,  το YPG, άλλαξε το όνομά της, σημειώνει η ‘Γενί Ακίτ’.



Ο Τόμας- συνεχίζει το δημοσίευμα- δήλωσε ότι «το γνωστό επισήμως ως YPG, το οποίο οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι είναι ίδιο με το PKK, έπρεπε να αλλάξει το όνομά του, γιατί λένε οι Τούρκοι: «πως μπορείτε να συνεργάζεσθε με τρομοκράτες για να αντιμετωπίσετε  έναν εχθρό;». 



Και έτσι μια μέρα άλλαξε η ονομασία των Κούρδων μαχητών σε «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις». Ο ίδιος θα τονίσει ότι ήταν «μια λαμπρή κίνηση», το να τεθεί η ‘δημοκρατική’ έκφραση στη μέση την ονομασίας τους, είναι κάτι που τους προσέδωσε αξιοπιστία».



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Αμερικανός διοικητής δήλωσε ότι  οι Κούρδοι στη Συρία είναι «οι καλοί μας εταίροι».


Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Τόμας θα υπογραμμίσει  ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή για τους τομείς ασφάλειας του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν προσεκτικά βήματα τόσο στην τρομοκρατία στη Συρία, όσο και στις δραστηριότητες των Ρώσων.
(yeniakit.com.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr