Τουρκικός στρατός και αντάρτες έτοιμοι για επίθεση στη πόλη Αφρίν της Συρίας




Ιούλιος 10, 2017. 0:13

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ÖSO) έχουν παραταχθεί στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας με μονάδες πυροβολικού για επίθεση στην περιοχή Τελ Ριφάτ της Αφρίν.




Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα «στην επίθεση κατά των τρομοκρατών του PYD (Κούρδων της Συρίας)  στην Αφρίν θα λάβουν  μέρος 4.000 αντάρτες Τουρκμένοι και Άραβες, ενώ η τουρκική στρατιωτική δράση στην πλευρά των συνόρων έχει αυξηθεί και το πυροβολικό είναι έτοιμο».



Αναφέρεται, ακόμη, ότι τα σημεία που ελέγχονται από τους Κούρδους της Συρίας, παρακολουθούνται 24 ώρες την ημέρα από αεροσκάφη αναγνώρισης, ενώ έχουν, ήδη, παρατηρηθεί συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων του PYD των ανταρτών του ÖSO στα δυτικά της Αζίζ και στο Τελ Νιφάτ, όπως σημειώνεται.



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι αντάρτες του ÖSO έχουν ενισχυθεί από την Τουρκία με οχήματα 4χ4, φορτηγά και εξοπλισμό προκειμένου να αποκόψουν την επικοινωνία των Κούρδων που βρίσκονται στην Αφρίν με τα υπόλοιπα (κουρδικά) καντόνια.
(Habertürk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr