Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Σκόπια: Ο Νίμιτς λέει ότι θα αναζητηθεί μια λογική λύση για το όνομα
Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Ιούλιος 1, 2017. 12:18


Ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας, Μάθιου Νίμιτς, επισκέπτεται σήμερα τα Σκόπια για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους σχετικά με τις δυνατότητες για την επίλυση της διαφοράς, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.Ο Νίμιτς, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΟΗΕ, έρχεται στα Σκόπια έπειτα από πρόσκληση της κυβέρνησης των Σκοπίων, για να συζητήσουν τρόπους για την επίτευξη προόδου στις συνομιλίες με την Ελλάδα, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, ώστε να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.Η δήλωση προσθέτει ότι κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης της Ελλάδας, ο Νίμιτς μετά τα Σκόπια θα επισκεφθεί την Αθήνα.Ο Μάθιου Νίμιτς, στο τέλος του περασμένου μήνα, σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα (-συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα) δήλωσε ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια. 


Δήλωσε ότι αναμένει να αρχίσουν σοβαρές συνομιλίες για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας. Η επίλυση αυτού του προβλήματος, πρόσθεσε, ότι θα βοηθήσει την αντιμετώπιση κι άλλων προβλημάτων στην περιοχή.«Η διαφορά μπορεί να επιλυθεί, εάν οι δύο χώρες και οι ηγέτες τους λάβουν την υποστήριξη των λαών τους, εφόσον θεωρηθεί κάτι που είναι λογικό, ώστε να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια των δύο χωρών, η ταυτότητα των δύο χωρών, η ιστορική αίσθηση και των δύο χωρών. Νομίζω ότι υπάρχουν λύσεις», δήλωσε ο Νίμιτς.


Η τελευταία επίσκεψη του απεσταλμένου στα Βαλκάνια ήταν στα τέλη του Ιουλίου του 2014.
(plusinfo.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: