ΥΠΕΞ Σκοπίων: Η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει κλίμα επίλυσης της διαφωνίας του ονόματος




Ιούλιος 2, 2017. 21:50

Ντουμπρόβνικ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα δεν εμποδίσει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, θα δημιουργηθεί ένα πολύ θετικό κλίμα για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.




Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα επηρεάσει θετικά την περιοχή, η οποία «τους τελευταίους μήνες, αν όχι χρόνια δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση», σημειώνει το ‘Fokus’,  επικαλούμενο το Radio Free Europe.


Ο Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι η χώρα την οποία εκπροσωπεί έχει πρόσβαση στους γείτονες χωρίς προκατάληψη και φόβο.


Έτσι, η πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, έγινε επειδή  είναι η πηγή των μεγαλυτέρων προβλημάτων στη χώρα του και το έργο της διπλωματίας είναι η επίλυση των προβλημάτων, να ανοίξει τις κλειδωμένες πόρτες, να αποκτήσει νέες φιλίες και να ενισχύσει τις υπάρχουσες.



Ο υπουργός τόνισε ότι έλαβε την απάντηση της Ελλάδας, ότι, δηλαδή,  δεν είναι ακόμη έτοιμη να δώσει πράσινο φως στη χώρα του.



«Πρέπει, επίσης, να εργασθούμε στο εσωτερικό, καθώς το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την «μακεδονική» ταυτότητα,  και δεν είναι αναγκαίο να δίνουμε έμφαση σε αυτό. Αλλά, θα πρέπει να  επιδιώξουμε τη συνεργασία μεταξύ όλων των βασικών πολιτικών παραγόντων και να επιτευχθεί εθνική συναίνεση», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.
(focus-news.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr