Σκόπια:Η αντιπολίτευση δεν υποστηρίζει τη Συνθήκη Φιλίας με τη Βουλγαρία




«Το VMRO-DPMNE δεν θα στηρίξει τη Συνθήκη Φιλίας με τη Βουλγαρία»


Ιούλιος 30, 2017. 19:29

Σκόπια.
 
Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης,  VMRO-DPMNE, δεν θα υποστηρίξει τη Συνθήκη Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας, με τη Βουλγαρία, αποφάσισε χθες σε σύσκεψή της η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.




Η αποτυχία να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις της, η Κεντρική Επιτροπή του VMRO-DPMNE κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «παρά τη μεγάλη επιθυμία και ειλικρινή πίστη, το κόμμα δεν  είναι σε θέση να υποστηρίξει αυτή τη συμφωνία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων».



«Με τις ισχύουσες διατάξει της παρούσας συμφωνίας, ίσως όχι αμέσως, αλλά μετά από ένα ή περισσότερα χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης, κατά τη στιγμή της υλοποίησής της, η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, των οποίων η επίλυση θα είναι σε βάρος του κράτους.

 To VMRO-DPMNE υπό αυτές τις συνθήκες δεν θέλει να μοιρασθεί την ευθύνη του SDSM ενώπιον των πολιτών της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα- SDSM,  σημειώνει ότι το VMRO-DPMNE πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να συμμετάσχει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και να υποστηρίξει τη συμφωνία. Τονίζει, μάλιστα, ότι η συμφωνία για τη σχέση καλής γειτονίας είναι μια κοινή επιτυχία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
(plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr