Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Αμερικανός αναλυτής: Τι πρέπει να αποδεχθεί η Σερβία για να ενταχθεί στην ΕΕ
Ιούλιος 16, 2017. 13:33

Με δήλωσή του στο σερβικό πρακτορείο Tanjug ο καθηγητής στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο Ντάνιελ Σέρβερ, θεωρεί ότι ο κύριος στόχος του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Ουάσιγκτον, θα είναι η δημιουργία μιας καλύτερης και άμεσης σχέσης με τη νέα  διοίκηση. 

«Πιστεύω ότι ο Βούτσιτς πρέπει να ζητήσει για τις φιλοδοξίες της Σερβίας, τη στήριξη των ΗΠΑ για ένταξη στην ΕΕ», είπε ο Σέρβερ.


Ο Σέρβερ στο σερβικό πρακτορείο τόνισε ότι η Σερβία έχει ήδη ειδική μεταχείριση από την ΕΕ, αφού έγινε μια υποψήφια χώρα για ένταξη.


«Αλλά, για μια πιο ειδική μεταχείριση, θα εξαρτηθεί από την ηγεσία της ΕΕ και των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να υποστηρίξουν λογικές προτάσεις για την επιτάχυνση της ένταξης στην ΕΕ, όχι μόνο για τη Σερβία, αλλά και για άλλες χώρες», πρόσθεσε ο Σέρβερ.
Ο τονίσει ωστόσο ότι  το Βελιγράδι  με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο πρέπει να αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσσσυφοπεδίου, πριν από την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.


«Όσο περισσότερο καθυστερεί για να το πράξει, τόσο περισσότερο η Σερβία θα περιμένει μια ειδική μεταχείριση», δήλωσε ο Σέρβερ.


Ο ίδιος θα συμπληρώσει ότι η Σερβία μπορεί να περιμένει την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, σχετικά με την προστασία της σερβικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο.


Ωστόσο, την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, οι ΗΠΑ, δεν θα εγκαταλείψουν την υποστήριξη για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, γράφει η σερβική ραδιοτηλεόραση.
(rts.rs)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr