Το Ισραήλ ολοκληρώνει την αγορά των 50 αεροσκαφών F-35




Αύγουστος 28, 2017. 21:00

Το Ισραήλ ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την αγορά άλλων 17 μαχητικών αεροσκαφών F-35 ( «Adir») για την πολεμική αεροπορία του.



 Έτσι, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία θα έχει συνολικά 50 αεροσκάφη  F-35 stealth που θα λειτουργούν σε δύο μοίρες.


Η συμφωνία αναφέρει ότι η παράδοση όλων των αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2024.


«Πρόκειται για την τρίτη συμφωνία που έγινε για αγορά αεροσκαφών F-35 από το Υπουργείο Άμυνας κατά την τελευταία δεκαετία» δήλωσε ο Ντούμπι Λαβί, επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας που διαπραγματεύθηκε τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Προς το παρόν στο Ισραήλ έχουν παραδοθεί  πέντε (5) αεροσκάφη F-35A πέμπτης γενιάς και μέχρι το 2021 το Ισραήλ θα λάβει άλλα 33 αεροσκάφη βάσει των προηγούμενων συμφωνιών.


Σημειώνεται ότι στην πρώτη συμφωνία, το Ισραήλ κατέβαλε των ποσό των 125 εκατομμυρίων δολαρίων ανά αεροσκάφος για την απόκτηση του συνόλου των 19 αεροσκαφών F-35.


Στη δεύτερη συμφωνία, η τιμή έπεσε στα 112 εκατ $ ανά αεροσκάφος για μια παρτίδα δεκατεσσάρων αεροσκαφών.


 Στον τρίτο γύρο των δέκα επτά αεροσκαφών η τιμή μειώθηκε περαιτέρω στα $ 100 εκατομμύρια ανά μονάδα. Αναμένεται η τιμή να πέσει κάτω από τα 90 εκατ. ανά μονάδα, όταν θα προβεί σε νέα αγορά για την τρίτη μοίρα.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι μειώσεις έγιναν με τη μεσολάβηση του Πενταγώνου στην εταιρεία Lockheed Martin.
(aurora-israel.co.il)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr