Η Τουρκία γιόρτασε την 946η επέτειο της νίκης των Σελτζούκων κατά των Βυζαντινών




Αύγουστος 27, 2017. 09:30

Μετά τους Βουλγάρους που γιόρτασαν τη νίκη τους κατά των Βυζαντινών στη μάχη του Αχελώου, τώρα και οι Τούρκοι γιορτάζουν τη νίκη των Σελτζούκων Τούρκων κατά του στρατού του Βυζαντίου στη μάχη του Μαντζικέρτ (σήμερα ονομάζεται Μαλαζγκίρτ) που έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του 1071.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση που έγινε στην επαρχία Μους στην ανατολική Τουρκία, με την ευκαιρία της 946ης επετείου της Μάχης του Μαντζικέρτ.


Στη μάχη αυτή  οι Σελτζούκοι Τούρκοι νίκησαν τον Βυζαντινό Στρατό στις 26 Αυγούστου του 1071, ο Ερντογάν συνέδεσε  τη νίκη του τότε σουλτάνου Αλπ Αρσλάν κατά του βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού του Δ΄ , που άνοιξε το δρόμο για τον έλεγχο από τους Τούρκους όλης της Ανατολίας, με τη δική του νίκη στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.


«Στις 15 Ιουλίου αγωνιστήκαμε το ίδιο όπως πολέμησαν οι σουλτάνοι Αλμπαρσλάν και Κιλιτσαρσλάν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.


«Όπως ο Οσμάν (ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), ο Μεχμέτ Φατίχ Χαν (ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης), ο Αμπντουλχαμίτ Χαν (Οθωμανός Σουλτάνος κατακτητής Βαλκανίων) και ο βετεράνος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έτσι και εμείς πολεμήσαμε εκείνους που μας επιβουλεύονταν στις 15 Ιουλίου», είπε ο Ερντογάν.


"Το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο στόχος, όμως,  ίδιος. Τα σενάρια και οι παίχτες διέφεραν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

(focus-news.net)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr