Βόρειο Ιράκ: Βομβιστική επίθεση κατά τουρκικής στρατιωτικής αποστολής



http://izle.sondakika.com/2017/08/08/son-dakika-turkiye-ye-ait-2-askeri-araca-kuze-3305-9909851_sd.mp4
(klik τη φωτό για βίντεο)


Αύγουστος 8, 2017. 12:58

Με τίτλο «προδοσία κατά Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ!» το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρεται σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ζάχο κατά δύο στρατιωτικών οχημάτων που ανήκουν στην τουρκική  «Μονάδα Μπατούκα» στο βόρειο Ιράκ.




Το δημοσίευμα της  «Μιλιέτ» σημειώνει τραυματίσθηκε ένας στρατιώτης και ένας αστυφύλακας.
Η επίθεση διοργανώθηκε καθώς περνούσαν τα δύο στρατιωτικά οχήματα που ανήκουν στη βάση Μπατούκα του Βόρειου Ιράκ, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.



Για την επίθεση αυτή, οι Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η επίθεση διεξήχθη από την τρομοκρατική οργάνωση του PKK.



Οι ιρακινές αρχές διετύπωσαν την άποψη ότι είναι η πρώτη φορά που το βόρειο Ιράκ τα τουρκικά στρατεύματα δέχονται επίθεση, εδώ και πολλά χρόνια.



Σύμφωνα με την 'NTV', οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ κατόπιν διεθνών συμφωνιών για την ασφάλεια των συνόρων σε ορισμένες περιοχές κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Τουρκίας και των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ από τη δεκαετία του 1990.


(milliyet.com.tr, ntv.com.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr