Συνταξιούχος Αμερικανός διπλωμάτης και Αλβανός φασίστας υποσχέθηκαν …συνεργασία




“Βελίου και Γουόκερ τίμησαν τον Σκεντέρμπεη, υποσχέθηκαν για συνεργασία»

Αύγουστος 14, 2017. 21:23


Σήμερα, στην Πρίστινα, -γράφει το αλβανικό-φασιστικό- κίνημα στη σελίδα του- ο πρόεδρος του ‘Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία’, Ταχίρ Βελίου (Tahir Veliu) και οι συνεργάτες του, είχαν φιλική συνάντηση με τον (82χρονο) Γουίλιαμ Γουόκερ (William Walker ) –που διετέλεσε πρέσβης του ΟΑΣΕ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου.



Κατά τη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο συνταξιούχος διπλωμάτης ενημερώθηκε για το πρόγραμμα του αλβανικού (φασιστικού) κινήματος και την πλατφόρμα για τη λεγόμενη ‘Ενωμένη Αλβανία’ που περιλαμβάνει τμήματα από πέντε βαλκανικές χώρες καθώς και άλλες εθνικές δραστηριότητες.



Ο Γουόκερ και ο Βελίου επισκέφθηκαν το νέο μνημείο του Γκέργκι Καστριώτη στην Πρίστινα. Ο Γουόκερ εξέφρασε την εκτίμησή του για την αναμνηστική πλάκα υπέρ του εθνικού ήρωα των Αλβανών,  η οποία στήθηκε πριν από λίγες ημέρες από το επεκτατικό Κίνημα του Βελίου.


  "Σοβινιστική η πολιτική της Σερβίας και της Ελλάδας"


Ο πρώην πρέσβης του ΟΑΣΕ χαρακτήρισε την κήρυξή του ως «Persona non grata» από τις σερβικές και τις ελληνικές αρχές ως ένδειξη της σοβινιστικής πολιτικής τους έναντι των Αλβανών. Ο Βελίου και ο Γουόκερ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές συναντήσεις για την ενοποίηση των Αλβανών.



Μάλιστα, ο επικεφαλής του φασιστικού αλβανικού κινήματος στη σελίδα του στο  Facebook χαρακτήρισε τον συνταξιούχο αμερικανό διπλωμάτη ως  ‘ζωντανό ήρωα των Αλβανών’.


Ο Γουόκερ κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε δημοσιεύσει σειρά κειμένων για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, κατηγορώντας τους Σέρβους για γενοκτονία, προκαλώντας τη διεθνή κοινότητα για επέμβαση στο Κόσοβο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr