Οι Σέρβοι διπλωμάτες επιστρέφουν στην πρεσβεία τους στα Σκόπια



Ο τίτλος από το ρωσικό δημοσίευμα
Αύγουστος 25, 2017. 21:21

Οι Σέρβοι διπλωμάτες, που αποχώρησαν συνολικά από την πρεσβεία τους στα Σκόπια, θα επιστρέψουν πάλι στις θέσεις τους στις 31 Αυγούστου, μετά από απόφαση του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.


Την απόφαση αυτή έλαβε μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σημειώνει η ρωσική Βίζγκλιαντ.


 Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας η Σερβία ανακάλεσε όλο το προσωπικό της πρεσβείας της στα Σκόπια μετά τη λήψη «αξιόπιστων στοιχείων» των δραστηριοτήτων των σκοπιανών μυστικών υπηρεσιών σε βάρος της διπλωματικής αποστολής.


Η κυβέρνηση των Σκοπίων απάντησε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να βλάψει τη Σερβία και ότι δεν είχε προβεί σε κατασκοπεία σε βάρος των διπλωματών.


Σήμερα, Παρασκευή, η Ντάτσιτς δήλωσε ότι η προσοχή των υπηρεσιών ασφαλείας της Σερβίας έχουν εντοπίσει ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχει ένας ξένος παράγοντας. Είπε ότι δεν πρόκειται να κατονομάσει τον ‘παράγοντα’ αυτόν, «για να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες στις παγκόσμιες, διεθνείς σχέσεις».


Πάντως, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, ένας από τους κύριους λόγους για την ανάκληση των Σέρβων διπλωματών από τα Σκόπια,  είναι η πρόθεση της κυβέρνησης των Σκοπίων να συναινέσει στην υποψηφιότητα του Κοσσυφοπεδίου ως μέλους της UNESCO, το οποίο Κοσσυφοπέδιο η Σερβία θεωρεί επαρχία της.
(vz.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr