Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Η Γερμανία αρνείται αποζημιώσεις στην Πολωνία για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Αύγουστος 25, 2017. 20:57

Η γερμανική κυβέρνηση απάντησε στις δηλώσεις της πρωθυπουργού της Πολωνίας, Μπεάτα Σίλντο, η οποία υποστήριξε ότι η χώρα της έχει δικαίωμα αποζημιώσεως εκ μέρους της Γερμανίας, καθώς και η Πολωνία είναι θύμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.


Σύμφωνα με το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας, το θέμα έχει κλείσει, και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει θέση στο θέμα αυτό.


Η αναπληρώτρια  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ούλρικε Ντέμμερ, επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά «το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς τη Βαρσοβία έχει αποκατασταθεί πριν από δεκαετίες τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο».


Η ίδια διευκρίνισε ότι με τις δηλώσεις και τα αιτήματα για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Πολωνία ξεκινά έναν επικίνδυνο δρόμο ιστορικής αναθεώρησης.


 Σημειώνεται ότι στις 12 Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Βίτολντ Βασικόφσκι κατηγόρησε τη Γερμανία και την σοβιετική ηγεσία για το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Άντονι Ματσερέβιτσα  ανέφερε για δικαίωμα της χώρας του σε αποζημιώσεις από τη Γερμανία, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερία ‘Izvestia’.

(iz.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: