Πέντε χώρες της ΕΕ επιστρέφουν μετανάστες στην Ελλάδα…



"Χώρες της ΕΕ  άρχισαν να επιστρέφουν μετανάστες στην Ελλάδα", γράφει το δημοσίευμα

Αύγουστος 25, 2017. 21:50

Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν σωρηδόν να επιστρέφουν  παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, που ήταν η πρώτη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ, σημειώνει η ρωσική Βιζγκλιαντ επικαλούμενη βρετανική εφημερίδα.


Το Βερολίνο στέλνει στην Αθήνα περίπου 400 μετανάστες που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ενώ παρόμοια θα κινηθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Γαλλία.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Έλληνας υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι η Ελλάδα αναμένει την επιστροφή των πρώτων προσφύγων μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο Έλληνας αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι  η απόφαση αυτή των «συμμαχικών» χωρών αποτελεί μια τραγωδία «λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας».


Ο Μουζάλας δήλωσε ότι δεν έχει καμία ιδέα που θα στεγασθούν οι επιστρεφόμενοι μετανάστες και δεν γνωρίζει αν ποτέ φύγουν από την Ελλάδα.


Επισημαίνεται ότι  και η Αυστρία έχει δηλώσει απροθυμία να δεχθεί πρόσφυγες, ενώ η Τσεχική Δημοκρατία αρνήθηκε να δεχθεί μετανάστες, ακόμη και υπό την απειλή  κυρώσεων, ενώ έχει αποφασίσει να προβεί σε δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
(vz.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr