Σκόπια: Συζήτηση στο ΥΠΕΞ για την πλήρη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ





Αύγουστος 30, 2017. 09:11
 
Συνάντηση με θέμα την πλήρη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών.



Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα συζητήσουν θέματα που σχετίζονται  με τη διαδικασία της ένταξης  της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, οι απαραίτητες ενέργειες για την εκπλήρωση των κριτηρίων γα την ένταξη και τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης να απεμπλακεί η χώρα από τη διαδικασία της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης με μεταρρυθμίσεις και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση των σχέσεων καλής γειτονίας.


Το συνέδριο θα ανοίξει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Γεωστρατηγικής και Εξωτερικής Πολιτικής στο ΥΠΕΞ, πρέσβης Αμπντουλκαντάρ Μεμέντι, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, θα προβεί σε εισαγωγική ομιλία. Θα μιλήσουν, επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζες Μπέιλι.


Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ανώτεροι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, του ΝΑΤΟ, κυβερνητικά όργανα και διπλωματικοί εκπρόσωποι στη χώρα, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.


Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συνέλθουν δύο εξειδικευμένες επιτροπές με θέματα: «Η συμβολή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια» και η «FYROM και ΝΑΤΟ: ενεργός συνεργασία με πλήρη ένταξη».


Το συνέδριο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ερευνών Γεωστρατηγικής και Εξωτερικής Πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελετών ‘George C. Marshall’,  ο σύλλογος αποφοίτων Ασφάλειας και το κέντρο Μάρσαλ των Σκοπίων.

(mia.mk)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr