Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Αντίδραση Αλβανού δημοσιογράφου στη Μαύρη Λίστα της Αθήνας- ΄Δεν είχα ελληνική υπηκοότητα'
Σχετικό δημοσίευμα από την αλβανική ‘newsbomb’με τη φωτογραφία του δημοσιογράφου Αλεξάντερ Τσίπα

Αύγουστος 13, 2017. 08:15

Ο δημοσιογράφος Αλεξάντερ Τσίπα (Aleksandër Çipa), ο οποίος είναι επικεφαλής της Ένωσης Αλβανών Δημοσιογράφων (UGSH),  αντέδρασε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σε ελληνική εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, ο Τσίπα έγραψε στην προσωπική του σελίδα  στο Facebook (φωτό δίπλα) σε απάντηση δημοσιεύματος του ‘Πρώτου Θέματος’, το οποίο αναφέρει ότι ορισμένοι κάτοικοι της Χιμάρας, περιλαμβανομένου του ιδίου, αναμένεται να στερηθούν την ελληνική υπηκοότητα.


Ο Τσίπα διευκρινίζει ότι ποτέ δεν είχε ελληνική υπηκοότητα, αρνούμενος τους ισχυρισμούς της ελληνικής εφημερίδας.

 «Δεν είχα, δεν έχω και πιστεύω ότι δεν θα έχω, παρά μόνο την αλβανική υπηκοότητα. Ήθελα να αποκτήσω την  αλβανική υπηκοότητα του Κοσσυφοπεδίου κάποια στιγμή το 2001» (όταν εργαζόταν εκεί), διευκρίνισε ο Τσίπα, τονίζοντας ότι το άρθρο χρηματοδοτήθηκε από φιλελληνικούς κύκλους της Χιμάρας.

«Όσο για τις ειδήσεις που δημοσιεύονται σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναδημοσιεύθηκαν με ζήλο από πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας μου,  δεν έχω καμία επίσημη γνώση, υποψιάζομαι ότι είναι δουλειά των τοπικών φιλελληνικών κύκλων της Χιμάρας. Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε κίνηση διαδικασίας επίσημης ενημέρωσης και απάντησης με όλες τις δυνατότητες  του Αλβανού και του Ευρωπαίου πολίτη», σημειώνει ο επικεφαλής της Ένωσης των Αλβανών Δημοσιογράφων στο Facebook.Τι έγραψε το ‘Πρώτο Θέμα’

Στο κείμενο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σαββίδη στον ‘Πρώτο Θέμα’, επισημαίνεται ότι ο Αλβανός δημοσιογράφος Αλεξάντερ Τσίπα, εκτός των άλλων, χρηματοδοτείται και από το ίδρυμα Φετουλάχ Γκιουλέν.


Αναφέρεται χαρακτηριστικά: 


Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, βρίσκεται μακροσκελής λίστα με ονόματα ομογενών της Χειμάρρας, που έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά συνεργάζονται με τις αλβανικές αρχές κατά των εθνικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή.

Πρόσφατα, ο κ. Σκουρλέτης υπέγραψε την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από τον ανεκδιήγητο δήμαρχο Χειμάρρας, Γκιόργκι Γκόρο, στενό συνεργάτη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στα σχέδια του για πλήρη αφελληνισμό της περιοχής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.

Της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών προηγήθηκε αιτιολογημένη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, που έκρινε πως ο δήμαρχος Χειμάρρας «ανέλαβε δημόσια υπηρεσία στην αλλοδαπή, αντίθετη προς τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Στην «Black List» των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, περιλαμβάνονται Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημογέροντες (κοινοτάρχες) του Δήμου Χειμάρρας, δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, που πρωτοστατούν στην υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε ομογενείς και σήμερα θεωρούνται «φιλέτα» της -λεγόμενης –αλβανικής Ριβιέρας.

Μεταξύ αυτών: 

Φώτης Καραβέλας: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. Στενός συνεργάτης του δημάρχου Γκιόργκι Γκόρο. Συναινεί και υπογράφει αποφάσεις που αλλοιώνουν συστηματικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή, ενώ έχει κύριο ρόλο στις κατεδαφίσεις περιουσιών ομογενών.

Αλέξης Μάρκος: Δημογέροντας (κοινοτάρχης) των Δρυμάδων με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου το 2015 και εμπλοκή σε παράνομη υφαρπαγή περιουσιών ομογενών.

Χαράλαμπος Ρούτσης: Δημογέροντας (κοινοτάρχης) στους Γκιλεκάτες Δρυμάδων. Μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος με έντονη ανθελληνική ρητορική και δράση. Πρωταγωνιστής σε υφαρπαγή περιουσιών ομογενών, παραχωρώντας πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας σε Αλβανούς.

Στεφάν Κοκεδήμας: Δημογέροντας του χωριού Κηπαρό  Χειμάρρας. Εμπλοκή σε παράνομες καταπατήσεις περιουσιών ομογενών προς ίδιον όφελος.

Χρήστος Αβερμπάκ Κονδύλης: Εκπαιδευτικός στις Δρυμάδες, πρωτοστάτησε στην κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου. Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες με έντονη ανθελληνική ρητορική, παραχαράσσοντας την ιστορία και παρουσιάζοντας ως Αλβανούς τους Βορειοηπειρώτες.

Αλέκος Ντεντές: Πρώην αξιωματικός του Αλβανικού Ναυτικού και νυν προϊστάμενος της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χειμάρρας. Συναίνεσε και υπέγραψε για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, ενώ έχει εμπλοκή και στις κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών.

Δημήτρης Μπίφσας: Πρωτοστατεί σε παράνομη υφαρπαγή περιουσιών ομογενών και συνεργάζεται με την αλβανική... ΕΥΠ.

Αλέξανδρος Τσίπας: Πρόεδρος της Ένωσης Αλβανών Δημοσιογράφων με καταγωγή από την Χειμάρρα. Γνωστός για το ανθελληνικό του μένος στα κείμενα που υπογράφει. Το όνομά του είναι στη λίστα δημοσιογράφων που χρηματοδοτούνταν από το ίδρυμα Γκιουλέν. 


Λίστα ονομάτων- γιατί η Ελλάδα έδωσε υπηκοότητα σε Χιμαριώτες, γράφει η αλβανική ‘mapoΑλβανικές Πηγές: newsbomb.al, mapo. al, balkanweb.com, 

Ελληνική πηγή: Πρώτο Θέμα


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr