Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Μαυροβούνιο, Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Ζήτησε από την Αλβανία να καταπολεμήσει τη διαφθορά
Αύγουστος 2, 2017. 21:39

Τίρανα.

 Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, παρακολούθησε την Τετάρτη, τη Σύνοδο Κορυφής της Αδριατικής Χάρτας στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα.Στη σύνοδο αυτή, έδωσε παρών ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,  Μάικ Πενς καθώς και ηγέτες της περιοχής.


Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης συναντήθηκε με τον Πενς, καθώς ο τελευταίος στο μήνυμά του ζήτησε από τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου της Αλβανίας, να συνεχίσουν τη συνεργασία και να καταπολεμήσουν τη διαφθορά.


Ο Πενς ευχαρίστησε την Αλβανία για την υποστήριξη που παρέχει αυτή η χώρα των Δυτικών Βαλκανίων στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με τις στρατιωτικές αποστολές της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.


 Μάλιστα, όπως συνηθίζει ο Αλβανός πρωθυπουργός, που ‘παίζει’ και το ρόλο του δημοσιογράφου, ανέφερε στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις συναντήσεις που είχε στην Ποντογκόριτσα και τόνισε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της συνεργασίας των ΗΠΑ με τις χώρες της περιοχής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή αυτή, αλλά και στην Ευρώπη.
(shqiptarja.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: