Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Ίβιτσα Ντάτσιτς: Η Σερβία μπορεί να αλλάξει τη στάση της σχετικά με το όνομα ‘Μακεδονία’Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Αύγουστος 21, 2017. 21:02

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, ότι αλλάζει τη στάση συγκράτησης, στην ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι η Σερβία μπορεί να αλλάξει τη στάση της, στο ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ.
«Αν τα Σκόπια, αποφασίσουν πραγματικά για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO, αν και γνωρίζουν πόσο επηρεάζει αυτή η απόφαση τη Σερβία και το σερβικό λαό, θα προτείνω στον πρόεδρο Αλεξάνταρ  Βούτσιτς η Σερβία να επανακαθορίσει τη στάση της σχετικά με το όνομα που αναγνωρίσαμε την πΓΔΜ».


Σε δήλωσή του προς το πρακτορείο Τανγιούγκ, τόνισε ότι τα Σκόπια θα ψηφίσουν υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO, έχοντας κατά νου τη θέση των περισσότερων κρατών μελών της ΕΕ που «βρίσκονται σε άμεση αντίθεση με όλες τις προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ», είπε ο Ντάτσιτς.


Ο ίδιος δήλωσε στο Τανγιούγκ ότι ο Ζάεφ, εκτός από τις δημόσιες δηλώσεις του για το θέμα, είχε πει  για ‘συγκράτηση’ ενώπιον της πρωθυπουργού της Σερβίας, Άνα Μπάρμπιντς στην Τεργέστη.


«Η αλλαγή θέσης», δήλωσε ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, «θα επηρεάσει άμεσα τις καλές σχέσεις γειτονίας μας».
(plusinfo.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: