Σερβία: Συνάντηση Βούτσιτς με πρέσβειρα Σκοπίων-εξομαλύνονται οι σχέσεις




Αύγουστος 27, 2017. 21:40

 Βελιγράδι.

«Όλοι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να δουλέψουμε σκληρά και υπεύθυνα για την εξέλιξη της σχέσης μας», αυτό τόνισε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη συνάντηση του με την πρέσβειρα των Σκοπίων στη Σερβία, Βέρα Γιοβανόφσκα-Τίπκο.

Την ενημέρωσε ότι η πρωθυπουργός  Άννα Μπαρνάμπιτς θα αποστείλει έκκληση στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, για τον προγραμματισμό κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων των δύο χωρών, μια συνάντηση που προγραμματίζεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους στο Βελιγράδι.


Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι οι δύο χώρες πρέπει να εργασθούν στον τομέα της επιστήμης, του πολιτισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και τη διατήρηση της μητρικής γλώσσας στις μειονότητες (υπονοώντας τη σερβική).


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα πράγματα μεταξύ της Σερβίας και των Σκοπίων έχουν εξομαλυνθεί και αυτό μαρτυρά η επιστροφή του προσωπικού της σερβικής πρεσβείας στα Σκόπια.
(mrt.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr