Σκόπια: Καθιερώνονται οι τρίγλωσσες πινακίδες σε δημόσιους φορείς




Αύγουστος 29, 2017. 22:03

Σκόπια.

Ο υπουργός Υγείας Άρμπεν Ταραβάρι υπέγραψε το αίτημα των Δημόσιων Φορέων των κέντρων υγείας και των πανεπιστημιακών κλινικών, καθώς και του Ινστιτούτου και του Κέντρου έκτακτης ανάγκης στα Σκόπια, για την καθιέρωση  τριών γλωσσών σε πινακίδες των ιδρυμάτων  για την εξυπηρέτηση των πολιτών.



Προς το παρόν έχουν τοποθετηθεί  εικοσιπέντε πινακίδες που είναι γραμμένες στα σλαβικά, στα αλβανικά και στα αγγλικά, δίνοντας με τον τρόπο αυτόν τη πρόθεση της κυβέρνησης να καθιερώσει σε πρώτο στάδιο τη διγλωσσία στη χώρα, τουλάχιστον, σε δημόσιους φορείς.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι 30% των συναλλασσομένων με τα δημόσια ιδρύματα είναι Αλβανοί, οι οποίοι αδυνατούν να προσανατολισθούν και να συνεννοηθούν,  ενώ με τις τρίγλωσσες πινακίδες θα είναι τώρα εύκολο στους Αλβανούς τόσο των Σκοπίων, όσο και του Κοσσυφοπεδίου που έρχονται για να προσανατολισθούν και να εξυπηρετηθούν.
(vecer.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr