Η Γερμανία επιστρέφει μετανάστες στην Ελλάδαφωτό από το δημοσίευμα του BBC

Αύγουστος 8, 2017. 07:47


Η Γερμανία ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα, 392 αιτούντες άσυλο, αν και τα ελληνικά κέντρα είναι, ήδη, υπερπλήρη.Η κυβέρνηση του Βερολίνου έπρεπε να σταματήσει αυτή τη διαδικασία το 2011 όπως αποφάσισε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά τώρα αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να αντικατασταθεί με βάση τις διατάξεις των χωρών Σύμβασης του Δουβλίνου.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να προωθηθούν στην πρώτη χώρα της ΕΕ στην οποία εισήλθαν.

Η κυβέρνηση της Αθήνας επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε να παραλάβει έναν αριθμό από τους αιτούντες άσυλο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «χειρονομία καλής θέληση» και στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΕΕ, να επηρεάσει τις «άλλες χώρες» να κάνουν το ίδιο.

Συνολικά πρόκειται για 392 αιτούντες άσυλο που εισήλθαν στο γερμανικό έδαφος το 2017.

Η αλλαγή της γερμανικής πολιτικής δεν ισχύει δια εκείνους τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα με τα  κύματα προσφύγων το καλοκαίρι του 2015 και 2016.

Η Γερμανία έχει λάβει μέχρι στιγμής πάνω από 800 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
(bbc.com/news/world)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr