Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Drone προσγειώθηκε απαρατήρητο στο κατάστρωμα βρετανικού αεροπλανοφόρου

Αύγουστος 13, 2017. 21:22


Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναγκάστηκε να προβεί σε πλήρη έλεγχο των μέτρων ασφαλείας για το αεροπλανοφόρο «Βασίλισσα Ελισάβετ», αφού ένας άνθρωπος κατάφερε να προσγειώσει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στο κατάστρωμα του μεγαλύτερου πλοίου του  βρετανικού πολεμικού ναυτικού.
Το αεροπλανοφόρο «Βασίλισσα Ελισάβετ» ήταν αγκυροβολημένο στο Invergordon, όταν ένας ερασιτέχνης φωτογράφος κατάφερε να προσγειώσει το drone του στο κατάστρωμα του.
Δεν είχε σκοπό να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, αλλά εξαιτίας του δυνατού ανέμου, για να το προφυλάξει το προσγείωσε στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου, ενός πλοίου αξίας τριών δισεκατομμυρίων λιρών.
«Θα μπορούσε να μεταφέρει δύο κιλά ‘πλαστικής εκρηκτικής ύλης’ στο κατάστρωμα και να την αφήσει εκεί», είπε ο χειριστής του τηλεκατευθυνόμενου στο BBC.
Ο φωτογράφος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι είδε με έκπληξη το γεγονός ότι κανείς δεν παρατήρησε το κατευθυνόμενο,  πόσο μάλλον να το σταματήσει…Το «Βασίλισσα Ελισάβετ», με εκτόπισμα 70 χιλιάδων τόνων, είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στην ιστορία του Βρετανικού Ναυτικού και από το τέλος του περασμένου μήνα είναι αγκυροβολημένο στο Invergordon.
Ο χειριστής του drone είναι μέλος των «Black Isle Images», μιας ομάδας ερασιτεχνών φωτογράφων και η άφιξη του γιγαντιαίου πλοίου θεωρήθηκε ως μια ιδανική ευκαιρία για καλές φωτογραφίες.
Η πλημμελής ασφάλεια μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι  η φύλαξη του πλοίου δεν είχε αναληφθεί από το Βασιλικό Ναυτικό, εξηγεί ο φωτογράφος.Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας διερευνά πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορούσε να προσγειωθεί απαρατήρητο στο κατάστρωμα.


(bbc, rts. rs)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr