Ντιμιτρόφ: Θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ ως FYRO Macedonia



Ο Ντιμιτρόφ κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο σκοπιανό ΥΠΕΞ, επέμεινε στην ένταξη της χώρας του με την αναφορά ως FYROM, το ίδιο είχε πει και στην επίσκεψή του στην Αθήνα

Αύγουστος 30, 2017. 21:50

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε ερώτηση, που του τέθηκε στο σημερινό συνέδριο, που έλαβε χώρα στο σκοπιανό ΥΠΕΞ, εάν περιμένει η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος του χρόνου, είπε χαρακτηριστικά:



«Ο ενθουσιασμός χτίζει υψηλές προσδοκίες, αλλά μας ωθεί επίσης προς τα εμπρός. Πιστεύω, λοιπόν, ότι το βασικό ζήτημα δεν είναι αυτό, αλλά εάν θέλουμε ως κοινωνία, ως έθνος να προχωρήσουμε ενισχυμένοι στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πάμε μπροστά. Ελπίζουμε ότι θα αναγνωρίσουν όλοι ότι το θέμα αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».


Πρόσθεσε, ότι η χώρα του, με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία, είναι έτοιμη να δεχθεί πρόσκληση στο πλαίσιο της προσωρινής αναφοράς, δηλαδή ως FYROM,  που χρησιμοποιείται από τον ΟΗΕ για ένταξη στη Συμμαχία.


Αναφέρθηκε, επίσης, στην ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που δικαίωσε τα Σκόπια, αλλά τόνισε ότι «δεν θέλουμε να επιρρίψουμε την ευθύνη στην Ελλάδα για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ, ουσιαστικά η Ελλάδα πρέπει να μας δει ως  ένα σύμμαχο», είπε ο Ντιμιτρόφ.
(mkd.mk)



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr