Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η Ρωσία θα εξάγει ελικόπτερα «Ka-32» στην Τουρκία

Αύγουστος 18, 2017. 23:09

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ελικόπτερα  πολλαπλών χρήσεων τύπου «Ka-32» θα εξαχθούν στην Τουρκία για πρώτη φορά.Στην ανακοίνωση αναφέρεται η ρωσική εταιρεία παραγωγής και οι νέες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί  για την αποστολή οκτώ ελικοπτέρων «Ka-32» που θα εξαχθούν τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ταϊλάνδη, με συμβάσεις που πρώτα φορά αναφέρονται σε εξαγωγές των ελικοπτέρων αυτών.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμβάσεις αυτές.


Τα «Ka-32» χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη αναζήτησης και διάσωσης, εργασίες εγκατάστασης σε μεγάλο υψόμετρο, πυρόσβεση, χειρισμού φορτίου, μεταφορά ασθενών, περιπολίες και δραστηριότητες πληροφοριών.


Τα «Ka-32» φέρουν τρία μέλη του πληρώματος, δύο πιλότους και έναν μηχανικό πτήσης. Έχουν συνολική χωρητικότητα νερού τεσσάρων τόνων που το μεταφέρει με ένα καλάθι ονόματι ‘ Μπάμπι’ σε εστίες φωτιάς. Το ελικόπτερο με μέγιστο βάρος απογείωσης 12 τόνων φθάνει τα 270 χιλιόμετρα την ώρα,  ανεβαίνει στα 5 χιλιόμετρα  και διανύει 980 χιλιόμετρα, γράφει το Sputnik στην τουρκική γλώσσα.
(tr.sputniknews.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr