Σόφια: Ο πρέσβης Σκοπίων για το διάδρομο Νο 8




«Πρέσβης Μάριαν Γκιόρτσεφ: Πρέπει γρήγορα να οικοδομήσουμε τον διάδρομο Νο8»

Σεπτέμβριος 9, 2017. 20:57

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 26ης επετείου της ανεξαρτησίας των Σκοπίων το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES απευθύνθηκε στον πρέσβη των Σκοπίων στη Σόφια, να τον ρωτήσει για τα σχέδια όσον αναφορά τον μεταφορικό διάδρομο Νο 8, για τον οποίο τον περασμένο μήνα οι δύο πρωθυπουργοί μίλησαν στη βουλγαρική πρωτεύουσα.



Ο πρέσβης των Σκοπίων, Μαριάν Γκόρτσεφ είπε:


«Ο αποκλεισμός από την Ελλάδα εξαιτίας του θέματος της ονομασίας εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό την κατανομή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για αυτό επί πολλά χρόνια γίνονται κάποια βήματα με ιδιωτικά κεφάλαια και από τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης των Σκοπίων.


Έτσι έγιναν ο δρόμος Γκόστιβαρ- Κίτσεβο στο βουνό της περιοχής του Μαύροβο, όπως κάνουμε τώρα για να ολοκληρώσουμε το δρόμο Κίτσεβο- Οχρίδας, μια εθνική οδός και τώρα βρισκόμαστε στο δρόμο Γκόστιβαρ- Τέτοβο.


Αυτό σημαίνει ότι από τους πολίτες της χώρας συλλέγονται χρήματα στον προϋπολογισμό στη διάρκεια των 26 ετών για να  φτιάξουμε το διάδρομο Νο 8. 

Αλλά η οικονομία μας είναι μικρή και το ΑΕΠ μας δεν προσφέρει τέτοιες ευκαιρίες. Τώρα όμως, με την υπογραφή της συμφωνίας  καλής γειτονίας (με τη Βουλγαρία) πιστεύουμε ότι θα έχουμε πρόσβαση στα ευρωπαϊκά δάνεια, ώστε να πραγματοποιήσουμε το έργο μαζί πολύ σύντομα.

Να ενωθούν οι νότιο σλαβικές χώρες
 
Ο ίδιος θα τονίσει ότι ο κύριος στόχος της συμφωνίας είναι να μην τεθεί ως ιστορικό γεγονός μόνο. Γνωρίζω ότι οι ιστορία γράφεται από τις μεγάλες δυνάμεις. Πρέπει να διδαχθούμε από την ιστορία, αλλά και να κοιτάξουμε και το μέλλον.


Εάν το κάνουμε αυτό, εμείς οι νότιο σλαβικές χώρες- για να παραφράσω τον Χρίστο Μπότεφ, οι νότιο σλαβικές χώρες θα πρέπει να κάνουν  κάτι για να ενωθούν.
 Εκείνη την εποχή, τον 19ο αιώνα λέγανε για την βαλκανική ομοσπονδία, τώρα είμαστε ενωμένοι ως Βαλκάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Έτσι, τα νότιο σλαβικά αδελφικά έθνη,  σε όλα στα Βαλκάνια, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε ό, τι είναι απαραίτητο για τους πολίτες, ώστε να έχουν ευημερία, επιτυχία, ευτυχία και όλα να πάνε καλά.
(bgnes.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr