Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ρωσία σέβεται το κουρδικό δημοψήφισμα αλλά υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ
«Το ΥΠΕΞ εξέφρασε τη θέση της Ρωσίας σχετικά με το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στο ιρακινό Κουρδιστάν»

Σεπτέμβριος 27, 2017. 21:35

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσημη δήλωση αναφέροντας ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.Οι ρωσικές αρχές διευκρίνισαν ότι η Μόσχα σέβεται την επιθυμία της κουρδικής μειονότητας  για αυτόνομο κράτος, ωστόσο, η Ρωσία πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το ζήτημα ειρηνικά είναι μέσω του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των μερών.


Τα πρωτοφανή αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Ιράκ από το Κουρδιστάν, έδειξαν ότι πάνω από το 90% των ιρακινών Κούρδων θέλουν ανεξαρτησία.


Η Ρωσία πιστεύει ότι αυτή η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή και να ληφθεί υπόψη, αλλά απερίσκεπτες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση περαιτέρω την ήδη πληγείσα περιοχή από την κρίση.


«Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι ζωτικής  σημασίας να αποφευχθεί κάτι που κινδυνεύει να περιπλέξει περαιτέρω και να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή, η οποία είναι ήδη υπερφορτωμένη από τη σύγκρουση», σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


(Στοιχεία από ntv.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr