Αλβανία: Σε άσκηση οι χερσαίες δυνάμεις





Σεπτέμβριος 27, 2017. 18:49

Οι αλβανικές χερσαίες δυνάμεις  άρχισαν σήμερα τη μεγαλύτερη άσκηση του 2017 με την ονομασία «Biza 17-02».

Η άσκηση έχει την ονομασία της περιοχής όπου διεξάγεται, είναι τακτική και συμμετέχουν σε αυτή περίπου 1000 στρατιώτες και πάνω από 200 οχήματα του 2ου Τάγματος Πεζικού, του τάγματος επίλεκτων δυνάμεων και άλλα στοιχεία υποστήριξης.


Το αρχηγείο των χερσαίων δυνάμεων θα στρατοπεδεύσει στην υπόψη περιοχή όπου θα έχει το ρόλο του «Higher Control (HICON)». 


Το HICON απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των κλάδων του Στρατιωτικού Επιτελείου G1-G9, και διευθύνεται καθ’ όλη τη  διάρκεια της άσκησης από τον αρχηγό του Στρατιωτικού Επιτελείου των χερσαίων δυνάμεων,  συνταγματάρχη Πέτριτ Τσούνι.


Μία από ιδιαιτερότητες αυτής της άσκησης είναι η συμμετοχή των οχημάτων τύπου  Humvee’ που δώρισε πρόσφατα η αμερικανική κυβέρνηση.


Στόχος της Biza 17-02” είναι η αύξηση των δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων,  της ομάδας Τάγματος Πεζικού (GBKL), καθώς και επικεφαλής όλων των επιπέδων για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη όλων πολεμικών επιχειρήσεων σε τακτικό επίπεδο και την αξιολόγηση της τρίτης  ομάδας «Puma» του  2ου τάγματος των χερσαίων δυνάμεων.


Η άσκηση αναμένεται να συνεχισθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όπου θα ολοκληρωθεί με ορισμένες ασκήσεις από διάφορα θέμα τακτικής.
(Στοιχεία από ‘Lajme - ushtria shqiptare’)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr