Ισραήλ: Ο Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου




Σεπτέμβριος 4, 2017. 21:19

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου και συζήτησαν τις ισραηλινές επενδύσεις στα 


Σκόπια καθώς και τη διοργάνωση ενός μεγαλύτερου οικονομικού φόρουμ, κατά προτίμηση πριν από το τέλος του έτους, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Συζητήθηκε, επίσης η δυνατότητα απευθείας πτήσεων από Σκόπια σε Τελ Αβίβ.
«Με το Ισραήλ δεν έχουμε ανοιχτά θέματα, είμαστε φιλικές χώρες και ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας θα είναι σε δύο επίπεδα, στην ασφάλεια και την ειρήνη στο κόσμο, το Ισραήλ είναι ένα καλό παράδειγμα στον κόσμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.


Οι δύο πρωθυπουργοί στην κοινή δήλωση των μέσων ενημέρωσης έστειλαν μήνυτμα ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στην πλευρά της ειρήνης στον κόσμο.


«Η χώρα μας δίνει μεγάλο σεβασμό και προωθεί την πολιτιστική κληρονομικά των Εβραίων. Κρατάμε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος με το μήνυμα ποτέ να μην επαναληφθεί. Το 2011, άνοιξε το Memorial Center του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στα Σκόπια και από το 2015 εργάζεται ενεργά για την πλήρη αποκατάσταση του εβραϊκού νεκροταφείο στο Μοναστήρι και την κατασκευή του Πάρκου ‘Memorial’», ανέφερε ο Ζάεφ στη δήλωσή του.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ζάεφ πήγε στην Ιερουσαλήμ, στον Άγιο Τάφο και ζήτησε την ευλογία και την ευτυχία για όλους στη χώρα του.


(vecer.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr