Τουρκία: Γερμανοί βουλευτές επισκέπτονται το Ικόνιο με την ‘ομπρέλα’ του ΝΑΤΟ




Σεπτέμβριος 8, 2017. 09:18

Γερμανοί βουλευτές, στους οποίους δεν επιτράπηκε να εισέλθουν στην  αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, όπως και στο Ικόνιο, λόγω της κρίσης στις σχέσεις Τουρκίας- Γερμανίας, τώρα θα επισκεφθούν  τη βάση στο Ικόνιο, την Παρασκευή,  υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν επέτρεψε στους γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν γερμανικά στρατεύματα στο Ικόνιο, λόγω της εχθρικής στάσης της κυβέρνησης Μέρκελ, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην κρίση μεταξύ των δύο χωρών. Το ΝΑΤΟ για να μειώσει τις εντάσεις αυτές βρήκε έναν νέο τύπο επίσκεψης, όπως σημειώνεται.


Θα εισέλθουν με την ταυτότητα του ΝΑΤΟ


 Μάλιστα, η γερμανική αντιπροσωπεία που απαρτίζεται από επτά βουλευτές διαφορετικών κομμάτων θα συναντηθούν με τους Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούν εδώ, στο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ στο Ικόνιο, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος που προετοίμασε το ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με πληροφορίες- σημειώνει το τούρκικο κείμενο- η αντιπροσωπεία θα πάει αεροπορικώς στο Ικόνιο όχι από την Γερμανία, αλλά από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η κεντρική έδρα του ΝΑΤΟ.


Με επικεφαλής αξιωματούχο του ΝΑΤΟ


Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Ρόουζ Γκοτεμόλερ θα είναι ο επικεφαλής της επιτροπής, των  Γερμανών βουλευτών και ορισμένων αξιωματούχων του ΝΑΤΟ.


 Αυτό σημαίνει ότι η επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αναμένεται να συναντηθεί η αντιπροσωπεία με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους, όπου θα διεξαχθούν κάποιες διαπραγματεύσεις.


Δικαιολογίες της Τουρκίας


Οι Γερμανοί νομοθέτες είπαν ότι «οι τουρκικές δικαιολογίες  να μην τους επιτρέψουν να επισκεφθούν τις βάσεις, είναι ότι οι βουλευτές του αριστερού κόμματος στην αντιπροσωπεία υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση του PKK». 

Ο Αλεξάντερ Νόι, βουλευτής του Αριστερού Κόμματος, δήλωσε στην DW ότι οι ισχυρισμοί περί του PKK είναι αβάσιμοι και δήλωσε ότι «ούτε το περασμένο έτος, ούτε φέτος, ούτε στο …μέλλον, δείξαμε ενδιαφέρον για το PKK».
(sondakika.com)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr