Στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία Σκοπίων- Ισραήλ




Σεπτέμβριος 3, 2017. 22:27

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επισκέπτεται το Ισραήλ δήλωσε ότι βλέπει μεγάλες δυνατότητες για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της χώρας του και του Ισραήλ στον τομέα της ασφάλειας.



Απευθυνόμενος  στο Ισραηλινό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο και το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο, δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε έναν ασφαλή κόσμο».


«Ο ριζοσπαστισμός και ο εξτρεμισμός είναι προβλήματα που βρίσκονται στο κατώφλι του Ισραήλ για πολλά χρόνια, αλλά σήμερα  είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος  όλων των χωρών του κόσμου. Η παράνομη μετανάστευση ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των εξτρεμιστών και της εξάπλωσης των ριζοσπαστικών ιδεολογιών. Θα πρέπει να είναι κόκκινος συναγερμός για όλους, για να βρούμε έναν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές και να προστατεύσουμε τις ζωές των πολιτών μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.


Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο  και το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, στο τέλος της συνεδρίασης παρέδωσαν στον πρωθυπουργό, τιμητική πλακέτα,  ως αναγνώριση της προσωπικής συμβολής του στην ανάπτυξη της δημοκρατίας, της φιλίας στον κόσμο και των ευρωπαϊκών αξιών, την οικονομική συνεργασία μεταξύ των Σκοπίων και του Ισραήλ καθώς και της προστασίας της εβραϊκής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στη χώρα του.
(makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr