Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Ζάεφ συναντήθηκε με τον Τραμπ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών(φωτό από το FB)


Σεπτέμβριος 18, 2017. 23:02


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων,  Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.Ο Ζάεφ στη σελίδα του στο Facebook, ανέβασε φωτογραφία με τον Τράμπ και έγραψε ότι υποστηρίζει  την πρωτοβουλία του Τραμπ μέσω μιας  Διακήρυξης για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.


«Είμαι στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υπογράμμισα την υποστήριξη για την πρωτοβουλία του μέσω της Διακήρυξης για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ. Εύχομαι μια επιτυχημένη έναρξη των μεταρρυθμίσεων του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών», έγραψε ο Ζάεφ.


Ο πρωθυπουργός Ζάεφ θα παραστεί στην 72η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα  τον ατζέντα, ο πρωθυπουργός θα έχει γεύμα εργασιας με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και άλλες διμερείς συναντήσεις, όπως με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, με τους πρωθυπουργούς  της Νορβηγίας και της Μάλτας.

(meta.mk)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr