Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Βαλκανική Σύνοδος κορυφής στο Ευξείνογκραντ
Σεπτέμβριος 27, 2017. 21:13

Η Βουλγαρία θα φιλοξενήσει ένα είδος Βαλκανικής Συνόδου Κορυφής στο Ευξείνο-γκραντ – Evksinograd (βουλγ. Евксиноград).Αυτό ανακοινώθηκε από τη βουλγαρική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι στις 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί «κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων Βουλγαρίας και Ρουμανίας καθώς και τετραμερής συνάντηση των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και του προέδρου της Σερβίας».


Δηλαδή, συνάντηση του Μπόικο Μπορίσοφ, Αλέξη Τσίπρα, Μιχάι Τούντοσε και Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Επιπρόσθετα, προφανώς λόγω της συνόδου κορυφής, το Υπουργικό Συμβούλιο, θα συγκληθεί στο Ευξείνογκραντ στις 4 Οκτωβρίου.


Ο Μπορίσοφ, ο Τσίπρας και ο Βούτσιτς, έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια κοινή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, αλλά τώρα θα συμμετάσχει και ο Τούντοσε.


Στην κοινή υπουργική  συνεδρίαση της  Βουλγαρίας και της Ρουμανίας θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της οικοδόμησης μιας νέας γέφυρας στο Δούναβη στο ύψος της Ρούσε και θα συζητηθούν νέοι μεθοριακοί σταθμοί μεταξύ των δύο χωρών.


(Στοιχεία από cross.bg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου