Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Βουλγαρία: Καταστράφηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο δηλητηριασμένα αυγά

Σεπτέμβριος 18, 2017. 17:52


Συνεχίζεται η κατάσχεση αυγών που παράγονται από τρεις εκμεταλλεύσεις πουλερικών στην περιοχή Πολυκράιστε της Βουλγαρίας, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας  του εντομοκτόνου Fipronil, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Γεωργίας Ρούμεν Ποροζάνοφ.

«Από την αγορά έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες. Υπολογίζονται σε περίπου 1,3 εκατομμύρια αυγά που έχουν μολυνθεί λόγω της καθημερινής παραγωγής αυγών από τα σχετικά ορνιθοτροφεία.
Κάθε μέρα οι κότες γεννούν περίπου 130 χιλιάδες αυγά. Βρίσκονται σε διαρκή επιτήρηση. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν την Τετάρτη και την Πέμπτη την προηγούμενη εβδομάδα από διαφορετικές παρτίδες», είπε, προσθέτοντας ότι τα αυγά που αποσύρονται από την αγορά καταστρέφονται.


Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν πρέπει να υπάρχει πανικός στους καταναλωτές, γιατί ο παραγωγές βρίσκονται υπό έλεγχο.«Η κατάσχεση των αυγών από τρία ορνιθοτροφεία συνεχίζεται», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα(monitor.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr