Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Διάβημα διαμαρτυρίας της Σερβίας σε Κροατία
«Το σημείωμα διαμαρτυρίας παραδόθηκε στον επιτετραμμένο της κροατικής πρεσβείας στο Βελιγράδι»

Σεπτέμβριος 4, 2017. 20:30

Με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο στο Ζάγκρεμπ, κατά το οποίο εκπρόσωποι εντόπιων κροατικών  δεξιών κομμάτων τοποθετήθηκαν υπέρ των Ουστάσι και κατά της Σερβίας, μπροστά από το Σερβικό Λαϊκό Συμβούλιο, όπου έκαψαν ένα αντίγραφο της σερβικής ανεξάρτητης εφημερίδας «Νόβοστι», η σερβική κυβέρνηση έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στην Κροατία.Σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση το διάβημα παραδόθηκε στον επιτετραμένο της κροατικής πρεσβείας στο Βελιγράδι.


«Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, πιστεύει ότι αυτό το περιστατικό έγινε από τις νεοφασιστικές πολιτικές ομάδες της Κροατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο τους και με την παρουσία μελών του κροατικού υπουργείου Εσωτερικών, είναι ένα δείγμα υποκίνησης  εθνικού μίσους και εκφοβισμού κατά των μελών της σερβικής μειονότητας στην Κροατία. Μια προσπάθεια προκειμένου να αναθεωρηθεί η ιστορία και να προωθηθεί η ιδεολογία του κινήματος των Ουστάσι και τα χαρακτηριστικά του», αναφέρει η δήλωση του σερβικού ΥΠΕΞ.
(rts.rs)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: