Η Βουλγαρία θα θέσει στην ΕΕ το ζήτημα άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας





Σεπτέμβριος 20, 2017. 22:21

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλγαρία θα θέσει το ζήτημα της άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την Πολωνό πρωθυπουργό  Μπεάτα  Σίντλο, αναφέρει το Ria Novosti.


Πρέπει να βρούμε μια λύση ήρεμα και ρεαλιστικά. Θα ήταν ωραίο να βρούμε αρκετά επιχειρήματα και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη συμβιβασμού. Είναι όμως σημαντικό να διατηρηθεί η ενότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.


Πρόσθεσε ότι «τίποτε ακόμη δεν έχει αποφασισθεί» και ότι «θα έρθει πολλή δουλειά».


Ο Μπορίσοφ  είπε ότι και με τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, υποσχέθηκε να θέσει το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στο Συμβούλιο της  ΕΕ.


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας δεν έχουν παίξει κανένα ρόλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια φυσιολογική και ρεαλιστική σχέση θα πρέπει να αναπτυχθεί με τη Μόσχα.


Από την πλευρά της η Μπεάτα  Σίντλο είπε ότι η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής ανησυχούν για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Πρόσθεσε ότι η Βαρσοβία υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
(focus-news.net)


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr