Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε άσκηση στα σύνορα με την κουρδική περιφέρεια του Ιράκ




Σεπτέμβριος 18, 2017. 19:57

Η Τουρκία πραγματοποιεί προειδοποιητική  άσκηση στα σύνορα με την κουρδική περιφέρεια του Ιράκ, ενόψει του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία, που έχει προγραμματισθεί για τις 25 Σεπτεμβρίου, «παρά τις προειδοποιήσεις που έλαβε από άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



Ο τουρκικός στρατός έχει αναπτυχθεί στην περιοχή  της Σιλόπης στην οποία υπάρχει η συνοριακή διέλευση Χαμπούρ με το Ιράκ.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αυτή η περιοχή είναι πολύ σημαντική γιατί παρέχει οικονομική αναπνοή της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG).

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι άρχισε η άσκηση στην περιοχή της Σιλόπης- Χαμπούρ με σχεδιασμό αντιμετώπισης ενδεχόμενων τρομοκρατικών ενεργειών.


Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στις 22 Σεπτεμβρίου (Παρασκευή-  δύο πριν από το κουρδικό δημοψήφισμα), θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Η συνεδρίαση γίνεται νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, λόγω της επιμονής της περιφερειακής διοίκησης των Κούρδων στο Ιράκ να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα, όπως  σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
(trt.net.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr