Συρία: Η Ομάδα του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ




«Οι ομάδες ÖSO απέρριψαν πρόταση των ΗΠΑ να συμμετέχουν στην επιχείρηση Deyrizor»


Σεπτέμβριος 21, 2017. 20:33


Οι ομάδες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ΕΣΣ- (τουρκικά ÖSO), απέρριψαν πρόταση των ΗΠΑ «να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση του PKK/PYD για να πολεμήσουν από κοινού στην επιχείρηση της Ντέιρ εζ Ζορ, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Οι Αμερικανοί  οι οποίοι ελέγχουν την περιοχή μεταξύ Συρίας-Ιράκ και Ιορδανίας, έδωσαν εντολές για απόσυρση από την περιοχή ως τις αρχές του μήνα των ομάδων του ΕΣΣ και συγκεκριμένα της ομάδας «Μεγκαβίρ Ες Σέρβα»/’ Megavir Es-Sevra’.


Ο εκπρόσωπος της ομάδας αυτής, Μουχάμαντ Τσερράχ, δήλωσε ότι η αμερικανική στρατιωτική μονάδα που έχει δημιουργηθεί στην κεντρική Ιορδανία, του πρόσφερε επιχειρησιακή συμμαχία με την τρομοκρατική ομάδα PKK/PYD για την κατάληψη της πόλης Ντέιρ εζ Ζορ.


Στη δήλωσή του, ο Τσερράχ, είπε ότι ούτε με τους αυτονομιστές  (PKK / PYD) ούτε με τους μονοφυσίτες (Daesh) δεν πρόκειται να ενταχθούν, γιατί και οι δύο αυτές ανταρτικές ομάδες υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Άσαντ.


(gunes.com)


Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι υποστηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά τις ομάδες του λεγόμενου ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’, ενώ τις ένοπλες ομάδες  των Κούρδων της Συρίας υπό την καθοδήγηση του PYD, τις χαρακτηρίζουν παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr